14 APRIL | Webinar NOW-regeling

14-04-20, 8.30 uur

 

 

De Noodmaatregel Overbrugging Werkbehoud (NOW) is een regeling die door het kabinet in het leven geroepen is om bedrijven die tijdens de coronacrisis omzetverlies lijden tegemoet te komen. Een mooie maar niet eenvoudige regeling. Daarom organiseren Ik Ben Drents Ondernemer, Kennispoort Drenthe, Provincie Groningen en het Friese Ynbusiness in samenwerking met Flynth accountants & adviseurs aanstaande dinsdag 14 april een webinar. U kunt gratis deelnemen aan deze webinar om uitleg te krijgen over de NOW-regeling. Aanmelden voor de webinar kan via de website van Ik Ben Drents Ondernemer.

NOW-regeling

Om tijdens de coronacrisis banen en inkomens van mensen te beschermen kondigde het kabinet op 17 maart een economisch noodpakket aan. Eén van de maatregelen is een tegemoetkoming in de loonkosten voor bedrijven die nu omzetverlies lijden: de Noodmaatregel Overbrugging Werkbehoud (NOW). De regeling is sinds 6 april opengesteld en inmiddels zijn bij het UWV al tienduizenden aanvragen binnengekomen. De verwachting is dat 100.000 tot 150.000 ondernemers aanspraak maken op deze regeling. Onder hen ook een groot aantal noordelijke ondernemers.

Noordelijk initiatief

Daarom besloten de noordelijke provinciale ondernemersplatformen de handen ineen te slaan en gezamenlijk een webinar te organiseren. Tijdens deze webinar geven specialisten van Flynth accountants & adviseurs uitleg over de regeling. Ook innovatieadviseur, John Boersma, praat u bij over alle ins en outs van de NOW-regeling. Aan bod komen vragen als: Voor wie is de regeling? Hoe ziet de aanvraagprocedure er precies uit? Wat houdt het 10-stappenplan precies in en over welke maanden kunt u het beste de NOW-regeling aanvragen? Daarnaast is er gelegenheid om vragen te stellen. Arjen Schol, specialist op het gebied van financiering, kijkt op de achtergrond mee en probeert zoveel mogelijk vragen van deelnemers te beantwoorden.

Aanmelden per provincie

Om voldoende ruimte voor vragen van de deelnemers te laten, krijgt elke provincie een eigen webinar. Het Drentse webinar start dinsdag 14 april om 8.30 uur. Friese ondernemers kunnen vanaf 10.00 uur terecht op www.ynbusiness.nl en ondernemers uit Groningen zijn vanaf 11.30 uur welkom op www.provinciegroningen.nl. De webinars duren drie kwartier. Deelname is gratis. Drentse ondernemers kunnen zich via het formulier op de website van Ik Ben Drents Ondernemer alvast aanmelden voor het webinar. Tot dinsdag!

Aanmelden

< Terug naar agenda

Kennispoort Drenthe