Blockchain voor bedrijven

23-01-18, 16:00 uur tot 19:00 uur.
Locatie: Van Schaikweg 94, 7811 KL Emmen

BlockChain

In navolging op “Vierkant vol Gas” op 2 november 2017 in Hoogeveen gaan we voor de belangrijkste thema’s die daar aan de orde geweest zijn Masterclasses organiseren.

De Masterclasses vinden iedere maand plaats op 4de dinsdag van de maand en wordt elke keer op een andere locatie in onze regio georganiseerd. In een paar uur tijd wordt een thema uitgediept middels een interessante spreker (danwel sprekers).

Is Blockchain “black-magic”?

Je kunt geen krant openslaan en geen televisie aanzetten of je wordt met de termen Blockchain en Bitcoin om de oren geslagen. Maar wat het nu precies is en hoe het werkt weten en vertellen maar weinig mensen en bedrijven. Dat cryptocurrencies (waaronder Bitcoin) een betaalmiddel zijn waar flink in gespeculeerd wordt is wel duidelijk, maar wat kan ik er als bedrijf mee? Wat kan de onderliggende techniek (Blockchain) voor een bedrijf betekenen? En hoe werkt dat dan?

Blockchain is vanwege zijn eigen jargon en complexiteit omgeven door een “black-magic”-imago terwijl het eigenlijk niet zozeer ingewikkeld maar vooral slim is opgezet. Het toepassingsgebied is enorm groot (het kan veel maar niet alles!) en de potentie is enorm. Het kan veel papierwerk besparen en veel vertrouwen genereren.

In deze masterclass gaan we uitleggen hoe het werkt en proberen een flink aantal van de bovenstaande vragen (en meer) te beantwoorden om te zien of Blockchain wellicht wat is om in de toekomst in uw bedrijf toe te passen.

Spreker: Adri Wischmann van Kennispoort Drenthe

Praktische informatie

Wanneer?:          Dinsdag 23 januari 2018
Hoe laat?:           16.00 – 19.00 uur
Waar?:                Van Schaikweg 94, 7811 KL Emmen
(van 16:00 uur tot 18:00 uur is de spreker aan het woord en van 18:00 uur tot 19:00 uur is er onder het genot van een hapje en drankje een groepsdiscussie)

Aanmelden gaat eenvoudig!
Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen
< Terug naar agenda

Kennispoort Drenthe