Logistics Topics Green Logistics en Circulaire Economie Emmen

03-07-19, 14:30 uur tot 17:00 uur.
Locatie: Drentea Office Furniture, James Cookstraat 20, 7825 AN Emmen

Op 3 juli vindt in Emmen een LT plaats rond het thema ‘Green Logistics en Circulaire Economie’. De middag start met de ontvangst en rondleiding bij Drentea. Drentea Office Furniture is fabrikant van kantoor- en projectmeubelen voor de zakelijke markt. Bij Drentea is de circulaire economie,  onmiskenbaar van grote invloed.  Als 100% Nederlandse maakindustrie vindt Drentea het van belang om de producten zo te ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn en hergebruikt kunnen worden voor een tweede leven of als nieuwe producten in een andere vorm.

Matthias Olthaar laat zien hoe het idealen met pragmatisme combineert en zo bedrijven en regio’s helpt om competitief te zijn middels een duurzame strategie: Green is the new Black! Want: het bestaan van een bedrijf kent slechts één fundamentele randvoorwaarde: de cijfers dienen zwart te zijn. En steeds meer ondernemers willen zwarte cijfers halen door hun bedrijf te vergroenen. Matthias Olthaar geeft als lector leiding aan het Kenniscentrum Green Logistics van NHl Stenden.

Thijs Bender van Drake & Farrell presenteert vervolgens ter inspiratie een aantal business cases over return logistics. Drake & Farrell is een grote en succesvolle speler op dit gebied en loopt voorop in het ontwikkelen van innovatieve return logistics concepten.

Programma

14:30 – Ontvangst/registratie Logistics Topics Green Logistics & Circulaire Economie
15:00 – Rondleiding Drentea
15:45 – Opening door Nederland Distributieland (NDL) & Emmen
16:00 – Presentatie lector van het Kenniscentrum/lectoraat Green Logistics van Hogeschool NHL Stenden, Matthias Olthaar
16:30 – Presentatie: Thijs Bender – reverse logistics
17:00 – Afsluiting door NDL & netwerkborrel (tot 18:00)

Aanmelden

Het is mogelijk om via onderstaande formulier aan te melden. De Logistics Topics is normaal alleen bij te wonen als je lid bent van NDL. Dit maal is er een klein deel van de ‘tickets’ is beschikbaar voor lokale geinteresseerde en aan het onderwerp gerelateerde bedrijven. Bij voorkeur dus een link naar ‘duurzame logistiek’. Er zijn in totaal 50 plaatsen beschikbaar, dus wees snel!

 

< Terug naar agenda

Kennispoort Drenthe