Masterclass Circulaire Economie

27-11, 15:30 uur tot 19:00 uur.
Locatie: Kasteel 29, 7741 GC Coevorden

Goed zijn voor onze planeet en onszelf en tegelijkertijd geld verdienen? Onze sprekers zijn van bedrijven en instellingen die het gewoon doen! Duurzaamheid en hergebruik van goederen en reststromen is niet alleen een groot en belangrijk goed maar het kan ook, op vele manieren, lucratief zijn en daar gaan onze sprekers en pitchers het over hebben.

In onze reeks Masterclasses organiseren we deze keer een “special edition” een zogenaamde Masterclass Plus omtrent het uiterst interessante thema Circulaire Economie georganiseerd in samenwerking van: Gemeente Emmen, Noordelijk Innovatielab Circulaire Ecnomie (N.I.C.E.), NHL Stenden Hogeschool en Kennispoort Drenthe.

Het is ons, met vereende krachten, gelukt een prachtige mix van sprekers van diverse bedrijven in onze line-up te krijgen ( van gesettelde bedrijven die de omschakeling hebben gemaakt maar ook startups die vanaf het allereerste uur voor circulair gingen). Met tussendoor pitches van bedrijven die duurzaam bezig zijn met hout, plastics en metaal.

Denkt u met uw bedrijf de komende jaren stappen te gaan maken op het gebied van circulair ondernemen? Schrijf u dan gratis in voor deze boeiende Masterclass en laat u inspireren door collega-ondernemers. Luister naar hun verhalen en leer van de ervaringen die ze met u willen delen in het prachtige Kasteel in Coevorden op dinsdag 27 november 2018.

Programma

15:30 uur : Inloop
16:00 uur : Welkom en opening Jaap Jepma
Sprekers Bert Top en Erik Luisman (Drentea)
Pitch Houtdrogerij Friesland
Pitch BioFrame
Spreker Wido van den Bosch (Brink Industrial)
Pitch Dennis Vegter Lectoraat Green Logistics 

16:45 uur : Pauze

17:00 uur : Spreker Robert Milder (Van De Sant)
Pitch NewMarble
Pitch N.I.C.E.
Uitleg Workshops

17:30 uur : Pauze met eenvoudige maaltijd

18:00 uur : Workshops
Workshop vezels uit reststromen (Houtdrogerij en BioFrame; Moderator Harriët Hof)
Workshop prestatiemetingen – (Drentea, Brink Industrial, Lectoraat Green Logistics; Moderator Matthias Olthaar)
Workshop hergebruik plastics (Van De Sant, NewMarble, N.I.C.E.; Moderator Alex van Oost)

18:30 uur : Afronding en vraagarticulatie
Samenvatting workshops
Vragen / behoefte bedrijfsleven
Vervolgstappen formuleren

Wij willen met deze Masterclass Plus over de praktijk van Circulaire Economie verkennen wat u als ondernemers nodig heeft. Gezamenlijk komen tot een set van actiepunten die we in de regio gaan oppakken. Met als doel het versnellen van de noodzakelijke innovaties en ketensamenwerkingen.

Adri Wischmann nodigt u uit

Meld u eenvoudig aan voor de Masterclass Circulaire Economie

< Terug naar agenda

Kennispoort Drenthe