Masterclass Creatieve manieren om de juiste mensen voor uw bedrijf te vinden!

14-05-19, 15:30 uur tot 19:00 uur.
Locatie: Intergas Verwarming B.V., Europark Allee 2, 7742 NA Coevorden

Een groot deel van de bedrijven in onze regio hebben een gezamenlijk probleem: het valt niet mee personeel te vinden. Dit tekort aan goede arbeidskrachten begint langzaam op een niveau te komen dat het de groei van de bedrijven begint te hinderen. De orders zijn er, potentiële klanten melden zich aan de poort maar de menskracht ontbreekt om deze klanten te kunnen bedienen.

Hoe komt u aan goed personeel? De juiste man/vrouw op de juiste plaats. Heden ten dage is een (online)advertentie plaatsen en er maar het beste van hopen niet meer voldoende.

Sprekers

Rutger van Drongelen

Rutger van Drongelen is een man die op creatieve wijze de juiste mensen weet te vinden. Hij gebruikt socialmedia, filmpjes en vele andere gereedschappen om kandidaten te lokaliseren. Zijn jarenlange ervaring gebruikt hij om zelfs de moeilijkste vacatures te vullen met waardevolle mensen die bedrijven stappen vooruit helpen. De kennis en ervaring die hij in de afgelopen jaren heeft opgebouwd gaat hij met ons delen.

Bert Kok

Naast Rutger komt ook Bert Kok van Talmark aan het woord. Talmark is de creative digital agency voor bedrijven die zich willen onderscheiden op de arbeidsmarkt. Bert gaat in op: “Het belang van een werkgeversmerk voor de continuïteit én groei van uw onderneming in een competitieve arbeidsmarkt.”

Kikkienanje van den Brink

Kikkienanje, eigenaar van Bedrijvig in Bewustwording, gaat met haar verhaal in op Het Ontwikkelingswiel©, een manier om ideeën concreet te maken voor het vinden van de juiste medewerkers. Om de juiste mensen te vinden, is het belangrijk dat u buiten de gebaande paden leert denken en doen. Dit kunt u stapsgewijs doen, door de stappen van Het Ontiwkkelingswiel© te volgen, zodat u met een plan naar huis gaat, waar je morgen mee aan de slag kunt gaan.

Michiel Kasteleijn

Voor International Welcome Center North (IWCN) zal Michiel Kasteleijn een pitch verzorgen waarbij hij aangeeft wat zijn organisatie voor ondernemers en vooral hun internationale werknemers kan betekenen. Internationals zijn vaak een uitstekende oplossing voor het probleem dat we tijdens deze masterclass adresseren: de krimp in het aanbod van gekwalificeerde medewerkers en hoe we de vacatures dan toch nog kunnen vullen.

HalloStage-App

De HalloStage-app is een hulpmiddel om op eenvoudige en snelle wijze studenten en bedrijven met elkaar in contact te brengen. Je zou het kunnen omschrijven als “video-solliciteren voor bedrijven” waarbij bedrijven een korte (selfie)video maken waarin ze zichzelf en hun stagevacature voorstellen. Indien studenten dit filmpje (en de stageplek) leuk vinden kan het bedrijf het profielfilmpje van de student bekijken en beslissen of er een match is. Eigenlijk een samentrekking van Twitter (kort en bondig), Youtube (communiceren met bewegende beelden) en Tinder (matchmaking op een simpele wijze). Een snelle manier om met de Youtube-generatie in contact te komen en potentiële medewerkers in contact te brengen met toekomstige werkgevers.

Samen met onze sprekers willen wij u inspireren hoe u op creatieve wijze de juiste medewerkers voor uw bedrijf of organisatie kan vinden. Wij verwelkomen u graag op dinsdag 14 mei 15:30 uur bij Intergas in Coevorden.

Schrijf u in voor deze gratis Masterclass van Kennispoort Drenthe.

< Terug naar agenda

Kennispoort Drenthe