15 oktober | Masterclass Logistiek

15-10-19, 15:30 uur tot 19:00 uur.
Locatie: Graaco | De Mars 1, Coevorden

Bent u geïnteresseerd in productielogistiek, service logistiek en retourlogistiek voor uw onderneming? Dan zien wij u graag tijdens de Masterclass Logistiek op dinsdag 15 oktober. De bijeenkomst zal plaatsvinden in Coevorden. De precieze locatie wordt nader bepaald.

Tot dan!
Team Kennispoort Drenthe

Masterclasses van Kennispoort Drenthe zijn gratis en toegankelijk voor alle ondernemers uit de regio.

SPREKERS

Experts Matthias Olthaar (NHL Stenden), Arthur Bos (IAMS) en Wout van Wezel (RUG) zullen tijdens de Masterclass hun kennis, mening en ervaringen delen over de verschillende aspecten in de logistieke sector.

Matthias Olthaar

“Prestatiemetingen zijn onmisbaar in de logistiek en supply chain management. Op basis van kritische prestatie-indicatoren worden belangrijke beheers- en bestuursbeslissingen genomen. Momenteel wordt nog weinig gestuurd op circulariteit in de logistiek. Desalniettemin bevinden we ons in de transitie van een lineaire naar een circulaire economie. Duurzaamheid is onderwerp van de dagelijkse actualiteit en blijft dat de komende decennia ook. Om succesvol mee te kunnen bewegen in een snel veranderende omgeving ontwikkelt het lectoraat Green Logistics van NHL Stenden Hogeschool in samenwerking met de Universiteit van Twente en het bedrijfsleven een innovatief prestatiemeetsysteem voor circulariteit in supply chains. Tijdens de Masterclass Logistiek maken we u bekend met dit prestatiemeetsysteem en worden de mogelijkheden geïllustreerd aan de hand van real-life casussen uit het bedrijfsleven.” Matthias Olthaar

Wout van Wezel

Wout van Wezel is professor aan de RUG en gaat een tipje van de sluier met betrekking tot de toekomst van transport oplichten. Hij zal uitleggen hoe physical internet werkt (autonome containers die zelf hun transport organiseren) hoe ze daar aan de RUG onderzoek naar doen en welke experimenten daar nu al in een proeftuin in Groningen mee gedaan worden.

Locatie

De masterclass vindt plaats bij het toonaangevende bedrijf in logistieke ontzorging en finalist voor Drentse Onderneming van het jaar: Graaco in Coevorden. Bij Graaco krijgen we onder andere een kijkje achter de schermen in één van hun warehouses.
Adres: De Mars 1, 7742 PT Coevorden
Let op: de Monierweg is gedeeltelijk afgesloten, het beste is om via de N382 (rondweg) naar de Mars te rijden.

Programma

15:30 uur – Inloop
16:00 uur – Aanvang Intro Masterclass Logistiek
16:05 uur – Intro & Rondleiding Graaco
17:00 uur – Matthias Olthaar, NHL Stenden
17:40 uur – Arthur Bos, IAMS
18:00 uur – Pizza Pauze
18:30 uur – Wout van Wezel, RUG
19:15 uur – Einde masterclass

Op dinsdag 15 oktober bent u van harte welkom om u te laten inspireren tijdens deze masterclass. Komt u ook?

Meld u hieronder gratis aan!

< Terug naar agenda

Kennispoort Drenthe