Masterclass Smart Industry

25-09-18, 15:15 uur tot 18:20 uur.
Locatie: Technologies Added, Kapitein Grantstraat 9, 7821 AP Emmen

Bij de term SMART INDUSTRY denken ondernemers al heel snel aan hallen vol robots die geheel autonoom produceren…
Maar Smart industry (of zoals onze oosterburen het noemen Industry 4.0) is VEEL breder en VEEL laagdrempeliger dan dat!

Smart Industry staat voor SLIM produceren en SLIM omgaan met klanten! Zo KAN het aan klanten toegang geven tot het voorraadbeheersysteem (om te zien of iets op voorraad is) al een flinke stap zijn… en klanten realtime inzicht geven in levertijden een flink pluspunt zijn.

Natuurlijk gaan we het ook hebben over digitalisering en robotisering maar we hopen ondernemers te inspireren slim aan de slag te gaan met Smart Industry. Ons doel is samen met onze sprekers jou als ondernemer te inspireren om slim aan de slag te gaan met Smart Industry.

Dat doen we natuurlijk in de Smartest Factory van Emmen: Technologies Added op 25 september aanstaande om 15:15.

Programma

15:15 uur : Inloop
15:30 uur : Start rondleiding Technologies Added
16:30 uur : Adri Wischmann – Expert op het gebied van Internet of Things en Smart Industry
17:00 uur : Anno Cazemier – Ingenieursbureau Langhout en Cazemier en Grondlegger van het Smart Factory-concept in Nederland
17:50 uur : Pizza-Netwerk-Break
18:15 uur : Einde

Sprekers

Na de rondleiding door het gebouw van Technologies Added starten wij om 16:30 uur met onze eerste spreker Adri Wischmann. Adri is expert op het gebied van Internet of Things en Smart Industry (winnaar KVK Smart Industry competitie 2016). Hij zal op zijn eigen laagdrempelige wijze aandacht schenken aan het brede spectrum achter de term Smart Industry. Er komt een concrete casus aan bod waarbij studenten van NHL Stenden hogeschool betrokken zijn bij een project bij H&P Moulding mbt het toepassen van Smart Industry. “Smart Industry is eenvoudiger dan men denkt”

Naast Adri hebben wij Anno Cazemier van Ingenieursburo Langhout en Cazemier bereidt gevonden om zijn ervaring met ons te delen. Ruim 10 jaar geleden klopte Anno Cazemier aan bij de NOM (de Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij) met zijn visie op Slim Produceren. Dit was het startpunt voor een succesvolle reeks Smart Factory-projecten in het Noorden, waaruit ook het Noordelijke Fieldlab Region of Smart Factories is ontstaan. Anno is daarmee één van de grondleggers van het Smart Factory-concept in Nederland. Zijn stelling: De Smart Factory gaat niet over robots of 3D printen, maar over het slimmer aansturen van je bestaande fabriek. Iedereen kan zijn fabriek dus ombouwen tot een smart factory! Anno heeft een eigen ingenieursbureau in Drachten (Langhout en Cazemier) waarmee hij zich bezig houdt met het (her)ontwerpen van fabrieken en met software voor het aansturen van discrete productieprocessen http://www.elance.nl.

Adri Wischmann nodigt u uit

 

< Terug naar agenda

Kennispoort Drenthe