Terugblik Masterclass Circulaire Economie


Goed zijn voor onze planeet en onszelf én tegelijkertijd geld verdienen… Hoe doet u dat!?

Dinsdag 4 februari 2020 organiseerde Kennispoort Drenthe de Masterclass Circulaire Economie bij Area Reiniging in Emmen. De perfecte locatie voor het thema Circulaire Economie. Mark Offens, Commerciel Manager Area, hield een korte inleiding over wat Area op dit gebied allemaal kan betekenen. Tevens kregen alle genodigden een rondleiding waarbij Area liet zien hoe computers worden gerecycled.

Na de rondleiding gaven drie sprekers hun inzichten, kennis en ervaringen over verschillende onderwerpen binnen de circulaire economie. Bert Moormann (Domesta) ging in op de principes van de betekeniseconomie, de Doughnut Economicy van Kate Raworth en natuurlijk Circulair wonen. Vervolgens gaf Micha Klaarenbeek (KNN-advies) een voorproefje van het Circotracks-programma waarbij men bedrijven op het circulaire pad brengt. Hij gaf onder andere een flink aantal voorbeelden van circulaire businessmodellen en liet de aanwezige deelnemers enkele oefeningen uitvoeren. Als hekkensluiter was Johan Nobbe (ReFood) aan het woord en gaf ons inzicht in de verwerking van voedselstromen.​

Denkt u met uw bedrijf de komende jaren stappen te gaan maken op het gebied van circulair ondernemen? Wilt u meer weten over duurzaamheid, hergebruik en reststromen? Neem dan contact op met onze innovatieadviseurs, zij helpen u graag.

Bel of mail:
Adri Wischmann / adri.wischmann@kennispoortdrenthe.nl / 06 11 14 80 55 of
Jan Jacob Hilberdink / janjacob.hilberdink@kennispoortdrenthe.nl / 06 22 98 94 95

Lijkt het u interessant om een masterclass bij te wonen? Onze eerst volgende masterclass staat alweer gepland. Houd een gaatje vrij op de eerste dinsdag van maart en houd de agenda in de gaten voor verdere informatie. 

Team Kennispoort Drenthe

< Terug naar nieuwsoverzicht

Kennispoort Drenthe