NHL Stenden Hogeschool in Emmen biedt studenten mogelijkheden om samen te werken met ondernemers

Vanaf de start van het nieuwe studiejaar in september zijn er bij NHL Stenden Hogeschool volop mogelijkheden voor regionale ondernemers om, samen te werken met zowel studenten als docenten en experts van diverse studierichtingen.

Vierdejaarsstudenten van diverse studierichting starten in september met hun ‘Major’ onderdeel van hun opleiding en gaan in groepen aan de slag met vraagstukken uit het regionale bedrijfsleven. Zo gaat bijvoorbeeld de Exportcarrousel Drenthe van start. Binnen dit project krijgen ondernemers de kans een half jaar lang hun exportkansen te laten onderzoeken door zowel internationale studenten van de opleiding International Business als ervaren professionals op het gebied van internationalisering. De organisatie vindt plaats samen met het programma “Ik ben Drents ondernemer” van de Provincie Drenthe.

 

Studenten van de opleiding bedrijfseconomie starten eveneens met hun Major en zij gaan met bedrijven uit de regio aan de slag om bedrijfskundige en/of financiële vraagstukken op te lossen. Hierbij kan worden gedacht aan vraagstukken op het gebied van bedrijfsopvolging, optimaliseren van de bedrijfsprocessen, advies over inrichting informatievoorziening gericht op het managen van risico’s in een organisatie. Ook deze studenten werken in groepen onder leiding van deskundige professionals en komen wekelijks bij de ondernemingen over de vloer.
Vierdejaarsstudenten van de opleiding Commerciële Economie zetten hun kennis in op de Online Marketing strategie. Zij maken een roadmap om op deze manier de Online Marketingstrategie van een bedrijf  verder te ontwikkelen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van allerlei analyse tools zodat een ondernemer met het uiteindelijke advies in staat is om zijn online strategie te verbeteren.

Bent u als ondernemer geïnteresseerd in meer informatie en of deelname aan bovenstaande programma’s neem dan vrijblijvend contact op met NHL Stenden Hogeschool/Kennispoort Drenthe, Robert Dreier (programma coördinator/kennismakelaar) via robert.dreier@stenden.com en/of 06 22928187.

Kennispoort Drenthe